Muadil Kartuş Nedir?

09-10-2019 11:34
Muadil Kartuş Nedir?

Muadil Kartuş Nedir?

Muadil kartuşlar mürekkep püskürtmeli ve lazer yazıcılarda kullanılırlar. Mürekkep püskürtmeli yazıcıların sarf tüketim malzemesi olan yazıcılara eşdeğer olarak üretilirler. Muadil kartuşlar, yan sanayi kartuş olarak da bilinirler.

En iyi muadil kartuş markaları genellikle ithaldir. Genellikle uzakdoğu ülkelerinden ülkemize gelmektedir. Orijinal kartuşlara eş değer olan muadil kartuşların üretimi, orijinal kartuşların yüksek fiyatları nedeniyle giderek artmaktadır. Yazıcı sarf malzemeleri sektöründe muadil kartuş üretimi önemli pazar payına sahiptir. Devasa boyutlara ulaşan yan sanayi fabrikalar, ürettikleri sertifikalı en iyi muadil kartuş markaları ile piyasanın talebini karşılamaktadırlar.

Muadil kartuş, orijinal üreticisinden farklı bir üretici tarafından lazer veya mürekkep püskürtmeli yazıcıların ilgili modelleri ile uyumlu olarak çalışmak üzere tasarlanmış ve üretilmiş kartuş olarak adlandırılabilir. Muadil kartuşlar, orijinal kartuşlara göre çok daha fazla maliyet avantajı sağlamaktadır. Giderek artmakta olan güvenilirlikleri ile muadil ürünler tüketiciler arasında giderek daha çok talep görmektedir.

Kartuş Dolum Sorunları Nelerdir? Nasıl Çözülür?

Mürekkep püskürtmeli yazıcı kartuşlarında temelde üç sorun görülmektedir.

  • Elektronik arızalar; bu nevi arıza halinde yeni sıfır kartuş alınız.

  • Kartuş baskı kafası tıkanıklığı; genelde uzun süre pasif duran kartuşlarda mürekkebin kurumasıyla oluşur. Tıkalı kartuş bir süre solüsyonda bekletilerek tortulardan temizlenip mürekkep yolları açılır.

  • Ren karışımı; yanlış mürekkep kullanımından yada renk haznesine yanlış mürekkep konulunca oluşur. Kartuş vakumlanarak temizlenip yeniden doldurulmalıdır.

Kartuş dolum işlemi yapıldıktan sonra kâğıda ve yazıcıya mürekkep akıtma durumu meydana gelmemesi için kartuş haznesine fazla mürekkep enjekte edilmemelidir.Bu nedenle enjekte edilecek mürekkep miktarının doğru ayarlanması gerekmektedir.

Kartuş dolum işlemi yapmaya yardımcı olan kartuş dolum setleri ve yazıcı mürekkepleri gibi bütün ekipmanlar piyasadan kolaylıkla tedarik edilebilir. Yazıcı mürekkepleri her marka yazıcıya ve her model kartuşa özel olarak üretilmektedir. Kaliteli ve yüksek çözünürlüklü baskı alabilmek ve yazıcının korunması adına en uygun yazıcı mürekkebi kartuşu tercih edilmelidir.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.