En İyi Muadil Toner Markaları

01-10-2019 18:52
En İyi Muadil Toner Markaları

En İyi Muadil Toner Markaları

Muadil kelimesi ise eşdeğer, eşit, denk anlamlarına gelmektedir. Muadil toner, lazer yazıcılarda kullanılan ve orijinal tonerlere eşdeğer olarak üretilen tonerlerdir. Muadil tonerler için üretici firmalar haricinde, başka firmalar tarafından üretilen tonerler de denilir.

Genellikle ithal olan muadil tonerler orijinal toner kullanımından sonra en çok kullanılan toner çeşitleridir. İthal tonerler ülkemize uzak doğu ülkelerinden gelmektedir. Muadil toner tercih ederken kullanıcıların dikkat etmesi gereken konu tonerlerin doldurma toner olmamasıdır. Doldurma tonerler, daha önce kullanılan tonerlerin yeniden doldurulması ile orijinal gibi piyasa sürülmektedir. Muadil tonerlerin kullanımının yaygınlaşmasındaki temel esas; baskı maaliyetlerinin çok düşük olmasının esasında çok fazla sayıda üretim yapılması birinci esastır. Orjinal ürüne göre baskı maliyeti  %75 lere varan nisbette olabilmekte bu da küçük, orta ve büyük ölçekli firmalara büyük avantajlar sağlamaktadır.

Orijinal tonerler fiyatları nedeniyle kullanıcıya yüksek maliyetlere mal olan ürünlerdir. Toner fiyatı arttıkça baskı maliyetleri de aynı oranda artmaktadır. Bu nedenle muadil tonerlere olan ihtiyaç giderek artmaktadır. Hatta muadil tonerler bir gereksinim haline gelmiştir. Bunun sonucunda yazıcı malzeme pazarında en iyi muadil toner markalar ve çeşitleri büyük bir paya sahip olmuştur. Ülkemizde son 5 yılda muadil toner kullanımı giderek artmıştır. İthalatçılar genelde yeni modellerin muadillerini kısa zaman zarfında Türkiye'ye getirme çabasına girmekte ve pazar payını artırma hedeflerindendir. Firmamızca satılan muadil tonerlerde bu kapsamdadır. Artık devasa boyutlara ulaşan yan sanayi fabrikaları sertifikalı binlerce muadil toner kartuş çeşidini üreterek piyasanın talebini karşılamaktadırlar. Sürekli olarak toner kullanan kullanıcıların farkındalık seviyelerinin artması ile birlikte ülkemizde muadil tonerlerin kullanımı da artmıştır. Muadil tonerlerin kullanımın artmış olmasıyla baskı maliyetleri önemli ölçüde düşmeye başlayarak tasarruf artmıştır.

Muadil Toner, Orijinal Toner Ve Dolum Toner Arasındaki Fark Nedir?

Bu aşamada sıkça sorulan sorulardan biri budur; hangisini tercih etmeliyim? Muadil mi, orijinal mi yoksa dolum mu? Bu sorunun cevabı kullanım amacına göre değişir. Bazen orijinal toner, bazen muadil toner, yerine göre toner dolumu tercih edilmelidir. Özellikle fotoğraf baskıları ve aydınger çıktıları için orijinal toner kullanılması tavsiye edilmektedir. Standartlara uygun üretilmiş bir muadil toner yazıcı ile tam uyumlu çalışarak ofis çıktılarında orijinal toner performansını asla aratmayacaktır. En iyi muadil toner markaları, baskı maliyetlerini fazlasıyla düşürmektedir. Toner dolumu ise, hem fiyat avantajı sunacak hem de geri dönüşüm ile doğayı koruyarak geleceğin yeşil kalmasına katkı sunacaktır.

Muadil Toner Kullanımı Yazıcılara Zarar Verir Mi?

Muadil tonerler orijinal tonerlerle tamamen eşdeğer olmalarından dolayı yazıcılara herhangi bir zarar vermezler. Muadil toner hem ülkemizde hem de dünyada büyük bir pazar payına sahip olmuştur. Muadil toner üretimi ARGE denemeleri sonuçlarından geçerek gerçekleşmektedir. Orijinal tonerden hiçbir farkı olmayan muadil tonerlerin yazıcılara hiçbir zararı yoktur.

Muadil Tonerler Nasıl Takılır?

Orijinal tonerlerle birebir aynı olarak üretilen muadil tonerlerin kullanımı da orijinal tonerler gibidir. Tak kullan prensibi ile çalışırlar. En iyi muadil toner markalar olarak satın alınan tonerler, kutulu olarak satılmaktadır. Kutulu olarak satılan tonerler, taşıma ve nakliye esnasında herhangi bir zarar görmemesi için seal, kağıt ve kapak gibi bazı koruma aparatları ile koruma altına alınırlar. Tonerlerin yazıcılara takılması esnasında kutu açılarak tonerler havalı poşet makas yardımıyla kesilerek muadil tonerler poşet içerisinden çıkarılır. Genelde turuncu renkte olan koruma aparatlarını ve varsa drum ünitesini kapatan siyah/beyaz kağıt atılır. Bazı toner modellerinde dolum haznesini kapatan seal vardır. Varsa, tonerin yan tarafındaki şeffaf bant sonuna kadar çekerek çıkartılmalıdır. Toner hafifçe yere tık tık vurulmalı, sağa sola sallanmalı ve bu işlem üç defa tekrar edilip yazıcıda yuvasına takılmalı. Bazı muadil tonerler kullan at şeklinde olup bazıları tekrar doluma müsait olarak üretilmektedir. Orjinal tonerlere göre atık hazneleri geniştir , bazı  yazıcıların içinden çıkan demo tonerler gibi değildir.Dolayısıyla dolum sonrası toner tozu sızdırarak kağıda leke bırakmazlar. En iyi muadil toner markalar ürünleri arasında bulunan muadil tonerler orjinal havalı köpük ve karton ambalaj içinde satılmaktadır. Piyasada, biten tonerlerin toplanıp tekrar dolumundan sonra satılan tonerlere de muadil toner denilmektedir. Oysa bu tonerler remanufactured yani yenilenmiş tonerlerdir. Muadil tonerlerden farklı olarak bu tonerlerin kullanımı çok tavsiye edilmemektedir. En iyi muadil toner markalar ürünleri tercih edilerek orijinale en yakın sonuçlar alınarak baskı kalitesi arttırılabilir ve maliyetten tasarruf sağlanabilir.

En İyi Muadil Toner Markalar Nereden Satın Alınır?

En iyi muadil toner markalar çok çeşitli ve farklıdır. Muadil toner seçilirken en iyi ve güvenikir markalar tercih edilmelidir. Güvenilir markalara ait muadil tonerler tercih edildiğinde orijinale en yakın sonuçlar alınmaktadır. Burada dikkat etmek gereken husus ise, muadil tonerlerin fiyatlarının markalara göre değişiklik gösterdiğidir. Marka kalitesi ve tonerlerin kalitesi arttıkça fiyatlar da o oranda artmaktadır. Fakat kaliteli sonuç almak için düşük fiyatlı ürünlerden uzak durulmalıdır. Ürün fiyatı düştükçe kalite de düşer ve alınacak sonuç ve baskı kalitesi aynı olmaz.

Muadil Tonerlere Dolum Yapılır Mı?

En iyi muadil toner markalar  orijinal tonerlerle birebir aynı kalitededir. Bu nedenle muadil tonerler aynı orijinal toner gibi yeniden doluma uygun ürünlerdir. Biten muadil tonerler dolum tesisine gönderilerek tekrar doldurup kullanılabilir.

En İyi Muadil Toner Markalar Çeşitlerine Uygun Yazıcılar Hangileridir?

Lazer yazıcı fonksiyonel mi olacak, siyah/beyaz mı yoksa renkli mi olacak, WIFI ya da LAN ile ağ bağlantısı olacak mı, ayda kaç sayfa çıktı alınacak gibi ihtiyaca göre lazer yazıcı satın alırken dikkat edilmesi gereken parametrelerden biri ve en önemlisi o yazıcının kullandığı toner kartuş olmalıdır. Zira, bazı yazıcıların gerek muadil toneri gerekse toner dolumu baskı maliyetleri bağlamında ideal değildir. Bazı yazıcıların satış adedi düşük olduğu için muadil toneri üretilmemekte, toner dolumu için ise yedek parça bulunmamaktadır. Toner kartuş parametresi ihmal edilerek alınan yazıcıyı daha sonra pasif edilip toner kartuş maliyeti uygun yazıcı almak hedeflenmiyor ise, lazer yazıcı almadan evvel hangi yazıcıyı alınmalı sorusunu etraflıca irdelenmeli ve en uygun yazıcı modelleri arasından seçim yapılmalıdır.

En İyi Muadil Toner Markalar Özellikleri Nelerdir?

·         Muadil tonerlerin bütün parçaları yurt dışında üretilmiş  ve montajı yurt dışındaki fabrikalarda profesyonel çalışma ekipleri tarafından yapılıp, ithalatı yapılmaktadır.

·         Yine aynı fabrikalardaki profesyonel ekipler tarafından kalite kontrol işlemi dikkatlice yapılmaktadır.

·         Muadil tonerler üreticisi olan firmaların garantisi altındadır.

·         En iyi muadil toner markalar çeşitlerine ait ürünlerin baskı kapasiteleri orijinal tonerle aynıdır. (Sayfanın %5 doluluk oranı ile hesaplanmıştır.)

·         Muadil tonerler uyumlu oldukları yazıcılara ve fax cihazlarına herhangi bir zarar vermez.

·         En iyi muadil toner markalar kartuşu bittikten sonra yeniden doldurulabilir. Dolum işlemi dogru işçilik ve doğru malzeme kullanıldığında herhangi bir sıkıntı vermez.

 En İyi Muadil Toner Markalar Neden Tercih Edilmelidir?

·         Orjinal tonerlere oranlar maliyet açısından kar sağlarlar.

·         Uygun fiyatlara mal edilip yeniden kullanılabilme imkanlarına sahiptirler.

·         Geri dönüşüm yapılabilir.

·         Doğayı kirletmez.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.