En İyi Muadil Kartuş Markaları

04-10-2019 14:53
En İyi Muadil Kartuş Markaları

En İyi Muadil Kartuş Markaları

Muadil kartuşlar mürekkep püskürtmeli ve lazer yazıcılarda kullanılırlar. Mürekkep püskürtmeli yazıcıların sarf tüketim malzemesi olan yazıcılara eşdeğer olarak üretilirler. Muadil kartuşlar, yan sanayi kartuş olarak da bilinirler.

En iyi muadil kartuş markaları genellikle ithaldir. Genellikle uzakdoğu ülkelerinden ülkemize gelmektedir. Orijinal kartuşlara eş değer olan muadil kartuşların üretimi, orijinal kartuşların yüksek fiyatları nedeniyle giderek artmaktadır. Yazıcı sarf malzemeleri sektöründe muadil kartuş üretimi önemli pazar payına sahiptir. Devasa boyutlara ulaşan yan sanayi fabrikalar, ürettikleri sertifikalı en iyi muadil kartuş markaları ile piyasanın talebini karşılamaktadırlar.

Muadil kartuş, orijinal üreticisinden farklı bir üretici tarafından lazer veya mürekkep püskürtmeli yazıcıların ilgili modelleri ile uyumlu olarak çalışmak üzere tasarlanmış ve üretilmiş kartuş olarak adlandırılabilir. Muadil kartuşlar, orijinal kartuşlara göre çok daha fazla maliyet avantajı sağlamaktadır. Giderek artmakta olan güvenilirlikleri ile muadil ürünler tüketiciler arasında giderek daha çok talep görmektedir.

Neden Muadil Kartuş Tercih Edilmeli?

Yüksek çözünürlüklü profesyonel baskı makinelerinde, özellikle fotoğraf baskıları için orjinal kartuş kullanılması tavsiye edilmektedir. Muadil kartuş fiyatları baskı maliyetlerini hayli düşürecektir. Kartuş dolumu ise, hem fiyat avantajı sunacak hem de geri dönüşüm ile doğayı koruyarak geleceğin yeşil kalmasına katkı sunacaktır.

Muadil Kartuş Yazıcıya Zarar Verir Mi?

En iyi muadil kartuş markaları ürünleri ya da kartuş dolumu yazıcıya herhangi bir zarar vermez. Batılı ülkeler, doğayı korumak amaçlı geri dönüşümü teşvik için kartuş dolum işlemini desteklemektedirler. Bütün mürekkep püskürtmeli yazıcıların belli periyotlarla bakımı yapılmalı, belirli sayıdaki çıktıdan sonra ömrü biten bazı parçaları değiştirilmelidir. Bu durumda kartuşun orijinal kartuş, muadil kartuş ya da dolum olmasının önemi yoktur. Önemli olan yazıcıların düzenli olarak bakımlarının yapılmasıdır.

Muadil Kartuş Yazıcıya Nasıl Takılır?

Muadil kartuşlar diğer kartuşlarda olduğu gibi tak kullandır. Satın alınan en iyi muadil kartuş markaları ürünleri üzerinde taşımada zarar görmemesi için çeşitli koruma aparatları mevcuttur. Kutu açılıp poşet yırtılarak kartuş çıkartılmalıdır. Eğer varsa genelde turuncu renkte olan koruyucu kapak ve mürekkebin akmasını engelleyen bantlar çekerek çıkartılmalı. Koruma aparatlarını sökerken mürekkep akan kanallara ve varsa kartuş çipine asla dokunulmamalıdır. Kartuş düz tutularak yuvasına takılmalıdır. Çipe dokunmamak çipin zarar görmesi adına oldukça önemlidir.

 

En İyi Muadil Kartuş Markaları Ürünlerine Dolum Yapılır Mı?

En iyi muadil kartuş markaları ürünleri yeniden doldurulması için uygundur. Orijinal kartuşlarda olduğu gibi dolum işlemi kolaylıkla gerçekleşebilir. Biten muadil kartuşlar dolum yapılacak alanlara gönderilerek yeniden doldurulurlar. Böylece geri dönüşüm işlemlerine de katkı sağlanmış olur. Yine de bilinmesi gerekir ki her yazıcının kartuşuna dolum yapılmaz. Mürekkep kartuşlar fiziki yapıları itibariyle çok fazla doluma uygun değildir. Her dolumda kartuşun baskı kayıpları artar ve birkaç dolumdan sonra kartuş bütün fonksiyonlarını yitirir.

En İyi Muadil Kartuş Markaları İle Dolum Kartuş Arasındaki Fark Nedir ?

Dolum kartuşların her dolumda drum değişmesi ve bu işlemin iyi bir işçilik ile yapılması da gerekmektedir. Dolum sayısı arttıkça parçalarda yıpranmalar meydana gelebilir. Orijinal kartuş kullanan kişilerin dolum yaptıktan sonra baskı kalitesini aynı seviyede almaları için mutlaka drum değiştirmeleri de gerekmektedir. Yazıcının herhangi bir sorunu yoksa ve bakımları düzenli yapılmışsa, aynaları temizse daha iyi ve kaliteli baskı sonuçları alınır.

Muadil kartuş; yurt dışından kapalı kutuda gelir. Tüm parçaları sıfırdır ve kullan at denilen kartuşlardır. Piyasada bulunan en iyi muadil kartuş markaları ürünlerini tercih etmek bu nedenle çok önemlidir. Muadil kartuşlar orijinal kartuşlarla birebir eş değerde olması nedeniyle baskı kalitesi ve diğer tüm özellikleri ile orijinal kartuşlarla aynı sonucu vermektedir.

Muadil Kartuş Alınır Mı?

Birçok yazıcı üreticisi yazıcı kartuşları üzerinden sağladıkları ciddi karlılıklar sebebi ile muadil ürünlere karşı bir tutum sergilemektedir. Üreticiler orijinal ürünlerin tüketilmesi için ciddi çaba sarf etmekte ve maalesef bu durum tüketiciler nezdinde muadil ürünler için olumsuz bir algı oluşturabilmektedir. En iyi muadil kartuş markaları kullanılmaya başladığı günden beri kalite çizgisini sürekli olarak yukarıya taşımıştır. Gerekli araştırma ve geliştirme bütçeleri ile çok ciddi üretim boyutlarını yakalamıştır. Kaliteli hammadde kullanımı, doğru üretim ve kalite standartlarını takip eden birçok üretici sektörde markalaşmış ve orjinal baskı kalitesinde güvenilir muadil ürünler üretir hale gelmişlerdir.

Muadil Kartuş Nasıl Satın Alınır?

Bir muadil kartuş modeli alırken dikkat edilmesi gereken bazı temel özellikler vardır. Bu özelliklerin bir ya da birkaç tanesinin eksik olması durumunda, söz konusu kartuştan beklenilen baskı kalitesi alınmayabilir. Bu yüzden en iyi muadil kartuş markaları satın alma aşamasında  göz önünde bulundurulması gereken bazı kurallar vardır.

·         Orijinal kartuş ile satın alınacak muadil kartuş arasındaki fiyat farkını göz önünde bulundurulmalıdır. Muadil kartuşun tercih edilmesindeki başlıca sebeplerden birisi de daha uygun fiyatlı olmasıdır. Bu nedenle bu uygun fiyatı ve orijinal kartuşa eşdeğer baskı kalitesi sağlayan satıcı firmalardan ürünler satın alınmalıdır. .

·         Ürünü sıfır alması bir başka önemli konulardan birisidir. Neden sıfır muadil kartuş alınmalıdır? Bu sorunun cevabı için öncelikle piyasada pek çok satıcının orijinal kartuş dolumu yapıp, muadil olarak satışa çıkardığını bilmek gerekmektedir. Böyle bir durumda elbette ki sıfır bir muadil kartuşun yerini, sonradan doldurulmuş olan bu kartuşların tutamayacağı kesindir. Hem baskı kalitesi hem de beklenen performans açısından sıfır bir muadil kartuş satın almak daha doğru bir karardır.

·         Baskı kalitesi mutlaka göz önünde bulundurulması gereken en önemli husustur. Yukarıdaki maddede değindiğimiz gibi, orijinal bitmiş kartuşların sonradan doldurularak müşterilere muadil kartuş olarak satılması gibi bir durum söz konusu olduğunda, bunun bir sonucu olarak da baskı kalitesi %50 kadar kalite kaybeder. Halbuki bu oran sıfır bir muadil kartuşda sadece %5 oranındadır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.